İlçe-Belde Adı Plaj/Marina Adı
1 Alanya-Kargıcak Kargicak I (Titan-Dinler)
2 Alanya-Kargıcak Kargicak II (Drita Hotel-First Class)
3 Alanya-Mahmutlar Club Hotel Syedra
4 Alanya-Kestel Sunset Beach
5 Alanya Keykubat Plajı
6 Alanya Damlatas Plaji
7 Alanya Kleopatra Doğu
8 Alanya Kleopatra Bati
9 Alanya-Konaklı Serapsu Otel
10 Alanya-Konaklı Royal Vikingen Resort Otel
11 Alanya-Türkler Türkler V (Aydınbey Gold Dreams)
12 Alanya-Türkler Türkler IV (Club Güneş Hotel)
13 Alanya-Türkler Türkler III (Asrın Beach Hotel, Long Beach Resort)
14 Alanya-Türkler Jasmin Otel
15 Alanya-Türkler Manolya Otel
16 Alanya-Avsallar Avsallar II (Club Justiniano Beach)
17 Alanya-Avsallar Avsallar I (Rubi Otel, Ulusoy Aspendos Otel)
18 Alanya-İncekum Incekum II (Joy Pegasos Hotel)
19 Alanya-İncekum Incekum Halk Plajı
20 Alanya-Okurcalar Water Planet Hotel
21 Alanya-Okurcalar Karaburun IV (Riva Club N, Arycanda Deluxe Resort Hotel)
22 Alanya-Okurcalar Karaburun II (Justiniano Park Conti Otel)
23 Alanya-Okurcalar Karaburun V (Delphin Deluxe Resort Hotel)
24 Alanya-Okurcalar Karaburun III (Meryan Otel)
25 Alanya-Okurcalar Club Hotel Sidera
26 Alanya-Okurcalar Riva Delta Hotel

                                                                                    Kleopatra Plajı

Kleopatra Plajı ve DamlataşKleopatra plajı Alanya'nın tarihi Yarım adasının Batısından Damlataş plajının bitimi ile hemen başlar ve 2 kilometrelik bir uzunluğuna sahiptir. Kleopatra plajı adını M.Ö.69 -M.Ö.30 yılları arasında yaşamış Antik Mısır'ın son Helenistik kraliçesi Kleopatra'dan almıştır. Efsaneye göre Roma generali Antony , Alanya ve çevresini Mısır kraliçesi Kleopatra'ya hediye ettiğinde , Kleopatra her gün kale yamacında banyo yapmak için Kleopatra plajına inermiş. Aslında , Kleopatra'nın yüzmek istediğinde kullandığı ve kaleden direk olarak plaja giden bir tüneli varmış. Mısır Kraliçesi Kleopatra Akdenizde çıktığı her sefer sırasında Alanya'ya uğramış ve bu plajda denize girermiş.

Kleopatra PlajıKleopatra plajı; denizinin ve sahilinin altın renkli kumu olması, geniş bir sahil alanından oluşması ve berrak denizi 8-10 metreye kadar sığ olması başlıca özelliklerindendir.  Mavi bayraklıdır. Bu kapsamda mavi bayrağın anlamının da kısaca açıklamak gerekirse Avrupa Topluluğu, kendi ülkelerinde yüzme amacı ile kullanılacak göl ve deniz suları için gerekli su kalitelerini belirleyen mikrobiyolojik parametreleri, yol gösterici ve uyulması zorunlu hükümler olarak ortaya koymuştur. Bu çalışmalar 1987 yılında Avrupa Çevre Eğitim Vakfı (FEEE) tarafından yürütülen Mavi Bayrak Kampanyası adı altında birleştirilmiş önce 11 AT ülkesi daha sonra 22 ülkede başarı ile uygulanmıştır. 2001 yılında ise Avrupa'nın dışında yer alan ülkelerden gelen talepler doğrultusunda kampanyanın kapsamı genişletilmiş olup Avrupa Çevre Eğitim Vakfı'nın adı Çevre Eğitim Vakfı olarak değiştirilmiştir.  Kleopatra Plajı Gece DolunayAlanya Kleopatra plajı işte bu kriterlerin hepsini yerine getirmiş ve Mavi bayrak sahibi olarak Dünyaca önlü olmuştur. Denizine deniz gözlüğü ile bakıldığında zeminin kumu güneş ışıltıları ve balıklar çok net görülür. Sahili ise temiz ve ince kumu ile insanı büyüler. Bunun içindir ki her yıl milyonlarca yerli ve yapancı turist Alanya'nın Damlataş Caddesi ve Kleopatra Plajıdünyaca ünlü Kleopatra plajına akın ediyor. Plaj halka ve turiste açıktır, giriş ücretsizdir. Fakat şezlong, plaj şemsiye gibi hizmetler ücretlidir. Her  50 metrede bir var olan sahil büfelerinde fastfood tarzı her türlü yiyecek ve içecek ihtiyacınızı karşılaya bilirsiniz. Bunun yanında kıyı boyunca tekneden paraşüt, jet ski, deniz bisikleti gibi aktivitelerden de yararlana bilirsiniz.Eğlence amaçlı yapılan bu su sporları yüzme alanının dışındır. Yazın bu plajda havlu serecek boş yer bulamazken kışın bile Türkiye'nin ve dünyanın değişik yerlerinden gelen insanlar denize giriyorlar. Bütün gün denize girip yorulduktan sonra en iyi dinlenme yöntemi de Kleopatra plajından Güneşin o muhteşem batışını izlemektir. Bunun içindir ki ; Güneşin batışı saatlerinde Kleopatra plajında yüzlerce insanla karşılaşabilirsiniz...

 

Damlataş Plajı

Kleopatra Plajı ve DamlataşTarihi yarımadanın batısında, Damlataş Mağarası'nın önündeki kıyıdadır. Mavi Bayraklıdır. Deniz ve plaj kumdur. Kumsal sırtını yarımadanın eteklerine dayamıştır. Plajın yarımadaya doğru uzanan ve iri taşlardan oluşan küçük koyu Kleopatra adıyla anılır. Efsaneye göre Mısır Kraliçesi Kleopatra Akdeniz'de çıktığı bir sefer sırasında Alanya'ya uğramış ve bu koyda denize girmiştir. Kleopatra Koyu'nun özelliği suyunun berraklığıdır. Uzun bir yüzme parkuru arayanlar kıyı boyunca yarımadanın altındaki Fosforlu Mağara'ya gidilebilir. Deniz gözlüğü ile yüzüldüğünde balıkları ve deniz dibinin doğal güzelliklerini seyretmek söz konusudur. Plaja giriş ücretsiz, hizmetler ücretlidir.

 

 

 

 

Keykubat Plajı

Keykubat Plajı ve Alanya KalesiYarımadanın doğusunda, belediye binasının önünden başlayarak yaklaşık 3 kilometre uzunluğundadır. Mavi Bayraklıdır. Deniz ve plaj kumdur, bazı kesimlerinde kum kayası vardır. Kıyı boyunca uzanan parkların ve turistik tesislerin yeşil alanlarından dolayı Bengonvil Plajı adıyla da bilinir. Kleopatra Plajı gibi Alanya'nın en gözde plajdır. Kıyıda her türlü su sporlarının yapılabildiği işletmeler vardır. Giriş ücretsiz; plaj hizmetleri ise ücretlidir. Şezlong, plaj şemsiyesi gibi hizmetler yaklaşık 50 metrede bir kurulu bulunan büfelerden alınabilir. Turistik tesislerin restoran ve kafeteryaları da dışarıdan gelen konuklara açıktır. Bazı otellerin iskelelerinden tekne gezisine çıkılabilir.

 

 

 

Portakal Plajı

Portakal PlajıKent merkezinin doğu kıyısında yaklaşık 1 kilometre uzunluğundadır. Mavi Bayraklıdır. Keykubat Plajı'nın devamı olarak Oba Çayı'nın denize döküldüğü yerden başlar, Dim Çayı'nın denize döküldüğü yerde biter. Arkada Toroslar'ın görkemli yamaçları yükselir. Zaman zaman 100 metreyi bulan geniş kumsalları vardır. Denizi kum ve bazı yerlerde kum kayasıdır. Giriş ücretsizdir. Büfelerin plaj hizmetlerinden ve turistik otellerin plaj kafeteryalarından yararlanmak olasıdır. Çeşitli su sporları yapılır. Turistik tesislerde rüzgar sörfü için eğitmenler vardır. Çayların denize döküldüğü kesimlerde serin tatlı suya girilir.

 

 

 

İncekum Plajı

İncekum Plajı

Alanya'nın yaklaşık 25 km batısında; çamlık, doğal, ince kumlardan oluşan güzel bir plajdır. Burada "Orman İdaresi Tesisleri" de bulunmaktadır. Yaz aylarında kurum personeli buradan yararlanabilmektedir. Ayrıca halkın çadır kampı yapabileceği alan da mevcuttur.

Yaklaşık bir kilometre uzunluğundadır ve ince kum tanecikleriyle ünlüdür. Deniz yaklaşık beş metreden sonra yavaş yavaş derinleşmeye başlar. Plajda şemsiye ve şezlong hizmeti verilir.